Print this page

Aturcara Umrah Biasa

29 April 2013 3048 Kali dibaca
Hari Destinasi Aturcara
1 KUL/JEDDAH Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum berlepas
2-3 JEDDAH/MADINAH

Setibanya di Jeddah, Jemaah akan menaiki bas menuju ke Madinah. Aturcara bebas untuk para jemaah mengisi masa lapang dengan memperbanyakkan ibadat di Masjid Nabawi.

4-5 MADINAH

Aktiviti bebas. Jemaah berkumpul di lobi hotel jam 7.30 pagi. Mutawif akan bersama jemaah melakukan ziarah sekitar kota Madinah seperti perkuburan Baqi, Masjid Quba, Masjid Qiblatain, Jabal Uhud dan akhir sekali di ladang tamar dan pasar tamar untuk membeli-belah.

6 MADINAH / MAKKAH

Selepas ziarah selamat tinggal , jemaah check out dan menuju ke Bir Ali untuk berniat umrah dan seterusnya ke Makkah untuk melakukan umrah bersama Mutawif.

7-8 MAKKAH

Aturcara bebas untuk para jemaah mengisi masa lapang  dengan memperbanyakkan ibadat di Masjidil Haram.

9 MAKKAH

Jemaah berkumpul di lobi hotel jam 6.30 pagi dan menaiki bas jam 7.00 pagi untuk ziarah di sekitar Kota Makkah seperti Jabal Thur, Padang Arafah, Mudzalifah, Mina, Jabal Nur dan akhir sekali ke Jaaranah sebelum kembali semula ke Makkah. Jemaah boleh berniat umrah, sekiranya ingin mengerjakan umrah.

10 MAKKAH

Aturcara bebas untuk para jemaah mengisi masa lapang  dengan memperbanyakkan ibadat di Masjidil Haram.

11 MAKKAH / JEDDAH / KUALA LUMPUR

Jemaah check out dan mengerjakan Tawaf selamat tinggal. Kemudian terus ke bandar Jeddah singgah di Masjid Terapung (Masjid Ar-Rahman). Makan tengahari. Kemudian bergerak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang.

12 KLIA

Dijangka tiba di KLIA

** Aturcara perjalanan tertakluk pada pindaan tanpa notis **